15 gode tips til å få en enda bedre økonomi

Samfunnet idag byr på svært mange fristelser. Disse kommer i ulike former og kan være alt fra julegaver til mange mennesker en gang i året til vesker, klær som man ønsker seg, feriereiser til eksotiske land for å utforske andre land og kulturer og ikke minst kunne få deilige dager med sol,strand og varme og en behagelig temperatur. I tillegg ønsker mange å skaffe seg bil for første gang, oppgradere kjøkkenet sitt eller gå ut på restaurant ofte og være med på show og andre sosiale begivenheter blant annet. Først og fremst så kan det være smart å skaffe seg en oversikt over sin egen økonomi gjennom å finne ut hva det er man bruker sine hardt opptjente lønningspenger på hver måned.

Supre tips til enda mer romslig økonomi

1. Å skaffe seg en total oversikt over hvor masse man tjener i året, hvor masse man har i lån og hvor mye man har spart opp i aksjer og fond er et utmerket sted å begynne når man skal finne ut hvor mye man har å rutte med og hvor man kan kutte ned på sitt eget forbruk. Mange synes dette er en tøff oppgave på grunn av at de muligens brukte for mye penger en periode og ønsker å grave hodet i sanden men gjør man dette så vil man få en kjempegod oversikt totalt sett.

2.” Oppgave nummer to er å sette opp et vanlig budsjett for å skape en god struktur.” (https://www.dagbladet.no/tema/15-tips-til-bedre-okonomi/64291266.) Legg så utgiftene i 10 ulike grupper som mat, klær, husleie,transport og fritid blant annet og mål disse opp mot hvor mye du faktisk mottar i lønn hver måned og se om det strekker til. Sjekk også nettsiden Sifo.no. På denne nettsiden kan du se hvor stort forbruket ditt er i forhold til gjennomsnittsforbruket i landet. Man legger inn hvor mange personer som finnes i husstanden,alder, kjønn, inntekt og så videre. Dette er bare et utgangspunkt for å få bedre oversikt.

3. Det er også smart å legge seg opp en buffer på to til tre månedslønner slik at man kan sikre seg om vaskemaskinen ryker eller om man må ordne opp i en vannlekkasje på badet sitt og hyre inn fagfolk. På denne måten vil man ikke la seg vippe av pinnen om dette skjer og kan betale de nødvendige utgiftene sine uten å måtte ta opp kredittlån eller få en stor innkasso-regning.

4. For en enda bedre og mer forutsigbar økonomi så anbefaler ekspertene å sette opp et fast trekk til de aller viktigste og faste utgiftene sine iløpet av en måned og i tillegg be banken om å trekke en fast sum rett inn på fondskontoen eller aksjekontoen din slik at pengene dine vokser kontinuerlig.

5. Har du skaffet deg innboforsikring og hundeforsikring? Mange glemmer å forsikre det viktigste som de har,nemlig dem selv. Om noe skjer og man bli ufør i ung alder vil man ikke ha muligheten til å jobbe lenger og inntekten din vil ligge omtrent på halvparten av det som man vanligvis tjener.

Om du er fagorganisert vil du ha mulighet til å skaffe deg en uføreforsikring svært rimelig.

Leave a Reply