tips til å bygge seg opp en formue på vanlig inntekt

Om man skal tro hva amerikanske eksperter gir uttrykk for om dagen så skal det være mulig å bygge seg en robust formue selv på en vanlig inntekt. Som nordmenn flest så er man muligens ikke født inn i en millionær-familie eller har giftet seg med en ressurssterk partner. Da kan det være tøft å skulle legge tusenvis av kroner tilside for sparing etter at man har vært innom store poster som husleie, mat, transport og så videre. Så hva er da den magiske formelen for å forbedre en bankkonto? “Ifølge David Blaylock og Nancy Butler er det de små utgiftene som skader sparebudsjettet”. (http://www.side3.no/slik-blir-du-rik-pa-en-vanlig-lnn/6809461.html.)

For å få god oversikt over hvilke utgifter man har iløpet av en vanlig måned så anbefaler paret å gå gjennom bankutskriften for forrige måned. Ofte finner man ut at man betaler for mye på strøm eller at man går på cafe altfor ofte for å skaffe seg en skikkelig god cortado eller cafe latte.

På en måned så kan man ofte spare inn tusenvis av kroner ved å kutte ut kjøpekaffe eller finner et bedre og rimeligere abonnement for strøm. Disse pengene kan man så overføre rett til sin egen sparekonto eller til en felleskonto dersom man er gift og har felles økonomi.

Gode tips til å bygge opp en solid økonomisk base

1. Nummer en på listen er også den mest utfordrende, iallfall i begynnelsen. For å bygge seg opp økonomisk skal man ifølge ekspertene endre hele sin tankegang rundt økonomi. Vanligvis betaler man regninger aller først for så å sette en del av pengene på sparekontoen. Denne tankegangen skal man forandre slik at man aller helst skal overføre en viss del av lønnen til sparekontoen og deretter betale regninger og eventuelt bruke det som man har igjen på å kose seg og gå på kino, handle inn ekstra god mat til helgen eller ta seg noen glass vin sammen med kjæresten eller gode venner.

Sparingen som man aller først setter inn på sin sparekonto når man mottar lønn skal også være et overkommelig beløp. Om du bare har muligheten til å sette inn mellom 500-1000 kroner så gjør dette og begynn i det små. Ekspertene kan ikke understreke betydningen av å komme igang med sparingen godt nok og de mener at den også vil ha en psykologisk effekt på oss mennesker siden man sparer regelmessig. Gjør man dette så vil man også se resultater ganske fort og dette vil igjen motivere deg til å fortsette den gode trenden med å spare så fort man får lønnen sin inn på bankkontoen.

2. Som idrettsutøvere flest så er det også utrolig viktig at man setter seg mål med sparingen.

Sett gjerne opp en 5 eller 10-års plan og lag deg en mental og nedskrevet plan for hva du ønsker å oppnå på disse årene og nøyaktig hva du ønsker å spare til. Eksempler her kan være 300.000 i egenkapital til sin nye bolig,eller om man ønsker å ta førerkortet og kjøpe seg en flott bil.

3. Begynn å leve som en millionær. I motsetning til hva mange mennesker tror så lever de fleste millionærer ikke i sus og dus. De er gjerne økonomiske og har et forbruk som ligger godt under selve lønnsnivået sitt. Dette gjør også da at de har gode muligheter til å spare enda mer penger.

4. Etter man har fått inn sparetiltak kan man så finne seg en ekstrajobb for å øke inntjeningen sin.

Leave a Reply